Lårkaka på vaden

Jag var precis och tränade på Jujutsun, det var första gången på lääänge som jag var där. Och vad tror ni vi gjorde mesta delen av tiden? Kast! Jag flög som en vante hit och dit och min vad daskade i golvet med fina "klatsch" ljud...

Men det var riktigt kul att träna i övrigt (och det behövdes efter alla oräkneliga kilo påsk-godis)!

Nu ska jag fortsätta med mitt projektarbete, att sy min egna balklänning. Den måste vara färdig på onsdag och det kommer jag inte hinna! Det kommer sluta med att jag silvertejpar ihop den...

Så länge den inte faller sönder när jag har på mig den fär det väll duga :)

Jag kan!

Jag kikade igenom min egna blogg nyss och jag upptäckte att jag har länkat en hemsida! Jag har aldrig förstått hur man gör det förut men det verkar ju som att det bara är att skriva in en adress så sköter det sig själv sen. Bra tycker jag :)






Och jag är brunhårig kan jag tillägga...


Siri's Bullar och Bröd!

jag har ägnat enorma tider åt att försöka mig på att göra en hemsida idag. Det har inte gått så bra... Först klickade jag runt på internett och letade ställen där man kunde fixa snygga gratis hemsidor. Det blev inte så snyggt på den enda jag lyckades göra... Siri's Bullar och Bröd UF är ju inte direkt ett tilltalande namn. Jag tycker det låter som att jag driver att ryskt porr-företag eller nått. Det är självklart inte fallet, jag bakar limpor som jag har sålt på torget två gånger...

Siri's Bullar och bröd UF är ett ungt företag bestående av: Mig. Vad företaget har gjort: Sålt 12 limpor på torget.

Jag tror inte jag kommer få MVG i den kursen.. (undra varför? :P)

En obligatorisk del är i alla fall att jag måste göra en hemsida för mitt företag. Jag var så duktig att jag till och med laddade ner adobe cs3 dreamweaver.. Det är bar ett litet problem: Jag förstår inte hur man öppnar programmet. Smart Siri!

Jag hoppas inte jag laddade ner det i onödan, för det var riktigt jobbigt att ladda ner. Det jobbiga var att registrera sig på adobe. Varför är det obligatoriskt att fylla i vilken organisation man tillhör? Jag skrev att jag inte tillhörde någon och sen på nästa fråga fyllde jag i att 1-9 personer jobbar där.. Dom är nog ganska lättlurade på adobe för det gick att registrera sig ändå :)

Nä nu ska jag se om Annika kan hjälpa mig förstå hur man öppnar programmet...


En vanlig dag idag

Idag har det varit en vanlig dag. Så är det med det. Jag hade matte E prov. Det gick åt fanders. En helt vanlig dag med andra ord. Jag har jobbat idag, lika tråkigt som vanligt. Mina händer är torra, precis som dom alltod är.

En mycket tråkig och vanlig dag helt enkelt. Men jag åt en god bulle i alla fall :)

Varför då om jag får fråga?

Nu undrar jag lite.. alla som lägger ut bilder på sig själv med texterna typ "den är bilden beskriver mig idag, ser helt mongo ut, heheXD" "en ful bild, men aja ;P" och sen är bilden någon uppenbar pose-bild? Varför då? Om man ser ut som stryk en dag (och ja, alla har sådana dagar) varför tar man då inte bara en bild när man är ful och lägger upp den istället för att ta en "snygg" bild på sig själv? Jag tror att alla som gör så egentligen inte vill visa att idag ser jag ut som helvete utan egentligen vill säga "jag vill bara visa upp mig så jag drar en bort-förklaring om mitt fula hår"... eller bilder som har texten "en ful bild, men aja ;P" och bilden också är en pose-bild som dom egentligen innerst inne tycker är snygga och lägger ut bara för att visa att dom också är som alla andra? Varför?

Det blev lite si och så med grammatiken men jag tror budskapet går fram. Om jag någonsin visar en sådan bild på mig så ger jag er tillåtelse att daska mig med en linlal på fingrarna!


Och till sist, idag kände jag mig som stryk, en ful bild men aja ;P den beskriver mig idag XD



image19

Nu kom jag att tänka på en annan sak, är det olagligt att publicera bilder från google på sin blogg utan att ha tillåtelse? I sådana fall ber jag så mycket om ursäkt. Bilden kommer från www.vujer.com

Walking in a winter wonder land

Det är snö! När jag satt vid köksbordet och kollade ut så fullkomligt vräkte det ner snö ute! Jag ville bara skutta runt i snön och göra snöänglar och kasta snöbollar! Det kändes verkligen som den-första-snön-för-året-känslan. Stora mjuka flingor bara vällde ner! Så jag skyndade mig att ladda ner coldplay låtar i min iPod och sedan klädde jag på mig i dom mest ultimata snö-kläderna jag kunde komma på: mjukisbyxor, stövlar, rutig kappa och skid-vantar. Pörfäckt. Sedan gav jag mig ut i virrvarret. Det dröjde inte länge innan jag såg ut som ett snömonster. Jag gick en snö-promenad och kastade snöbollar i vattnet från blå-bron. Sen när jag hade gått en bit mötte jag ett annat snömonster, Ellen. Vi slog följe och vandrade en bra bit i vinter-landet och pratade.

Det är snart April. Det vet ju alla vad det betyder: April april din dumma sill! Första april med andra ord. Som vanligt ser jag med stort nöje fram emot denna högtid som jag avgudar mer än jul och påsk... Jag tror jag ska göra ett helt inlägg om första april.. :)

Påskafton

Idag är det påskafton. Alla vet vad det betyder. Det betyder Påskägg!! Hurra hurra! Jag älskar påskägg. Speciellt fina påskägg som min syster har gjort. Verkligen fina ägg som hon har pysslat iordning aldeles själv. Jag skulle hjälpa henne igår men det enda jag fick gjort var att äta upp godiset som lillebror skulle få i sitt ägg samt att göra ett fult påskägg som ser ut som en drogad kyckling. Vackert...

Sen har jag ett litet tips till alla där ute. Ät inte upp andras ägg, det kan få en lätt negativ effekt har jag märkt. Idag måsta jag tex cykla till godisaffären och köpa mer godis. Bara för att jag smakade lite (ok, ok, smakade ett helt ägg nästan..), men ändå! Det blåser och är 20 minus inomhus, gissa hur kallt det är ute då? Schwaincoldt!

Oj, oj, nu ropas det på mig, min macka i ugnen är färdig!

Mysteriet är löst

Nu är mysteriet löst. Jag är inte tokig (tro det eller ej)... Det var någon som ringde på dörren! För en stund sedan ringde det i telefonen och det var min kompis mamma. Det visade sig att hon hade kommit för att lämna tillbaka några skidor dom hade lånat. Men ingen hade öppnat så hon hade ställt dom på verandan istället..

Sådär, nu är det mysteriet löst och mästerdetektiven Siri återgår till att fly undan skol-arbetena...

Lock för örat

Jag har lock för mitt vänstra öra. Det ekar i mitt huvud när jag pratar. Varför blir det så undrar jag? Vilar det månne en förbannelse över mig? Så måste vara fallet...     

                                                                      AAaaa       så låter det i mitt huvud, på vänster sida, bara så att alla vet...

VEM??!!

Nu är jag inte glad. Jag hade planerat att sova lääääänge i morse. Men fick jag det? Nej! Det var någon människa som ringde på dörren klockan halv elva på morgonen. Vem gör sånt egentligen?! Grejjen var att jag och Annika var ensamma hemma, annars hade jag inte brytt mig om det, så jag släpade mig upp ur sängen och ner till ytterdörren. Det var ingen där. Självklart... Sen gick jag upp till Annikas rum, hon och hennes kompisar hade precis vaknat och ingen av dom hade ens hört att det ringde på dörren. Det stora mysteriet är alltså om den som ringde på dörren sprang och gömde sig eller om jag bara har drömt alltihopa.

Med tanke på vad jag inbillade mig en annan gång är det ganska troligt att jag drömde. Den andra gången kom jag inrusandes i Annikas rum och tjoade om att det var en enorm spindel i min säng medans jag gestikulerade för att visa hur stor den var. Självklart var det inte någon spindel, bara jag som drömde...

Men i alla fall, jag är fortfarande sur på den som ringde på dörren och berövade mig min sovmorgon...

Gubb-mode = välformade naglar?

Jag var i göteborg igår och på vägen dit på tåget satt det två gubbar på andra sidan gången. Den ena hade alla sina naglar klippta utom lillfingersnaglarna. Hur kommer det sig tänkte jag. Och tankarna for vidare...

Har han medvetet sparat dom naglarna? Har han gjort det för att han tycker det är snyggt? Han kanske tänkte: "Åh, vad snyggt! Nu måste alla tanter falla som käglor omkring mig när jag har så snygga naglar" Hur gick tankarna egentligen? Han kanske tycker det är praktiskt så att han kan klia sig på diverse ställen mycket bättre...

Är det någon (helst gubbe) där ute i cyberrymden som har ett vettigt svar på detta? Kontakta mig i sådana fall!

Min gris Torsten

Jag vill ha en mini-gris som heter Torsten. Det vore ju det bästa i hela världen.

-Vad gör du?
-Inget särkskilt, tänkte ta en promenad med Torsten bara...

Hör ni hur otrologt bäst det låter?! En gris som heter Torsten.. Jag ska önska mig en Torsten när jag fyller år!

Vinnaren

Hahaha! Christer Sjögren har inte fått ett enda poäng! Det måste ju bevisa vad hela sverige egentli´gen tycker om honom. :D Jag hoppas Charlotte Perrelli vinner! Hon har nog störst chans att vinna. Synd att hon inte fick alla 12-poängare..
Neej! nu fick Christer Sjögren ett poäng! Fan.
Jag tror Charlotte kommer vinna.


Haha, här i Mesolodifestivalen sa Luuk.. :) (tråkigt tråkigt tråkigt har jag)

Nu vann hon. Det var ju bra. Äntligen över. Nu ska jag göra något bättre än det här... hejdå

Live från Melodifestivalen

Jag kollar på melodifestivalen. Med andra ord; jag har fortfarande tråkigt...  Nu är Christer Sjögren på tv:n. Ush! Jag hatar verkligen den varelsen! Så när han uppropade "I love Europ" om och om igen passade jag på att stoppa tillbaka glassen i frysen. Nu är det Amy Diamonds tur. Undra hur den låten är... jag är inget fan av henne heller.

Den var bättre än Chrilles låt i alla fall.... Hon kommer säkert vinna för att alla tanter som kollar på melodifestivalen tycker hon är söt. Jag tycker att låt ett (Charlotte Perrelli) och låt tre (tvillingarna) har varit bäst hittils, men vi får se under tiden.

Ush! Låt nummer sex (Sanna Nielsen) är ju en riktig snyft-låt. Hennes ansiktsuttryck är precis som Frodos i Sagan om Ringen.


image18


Åh! Nordmann! Jag älskade honom när jag var liten. Vandraren var min absoluta favorit-låt och jag ville alltid spela den högt när vi åkte bil. Jag hadde ett eget kassettband med Nordmann på... Men den här låten var ju inte så bra. Nu är jag djupt besviken på honom.. Hm, den blir bättre och bättre (men fortfarande dålig). Jag vill inte att den här låten ska representera Sverige, hur ska dom då tro att svenskar är? Tråkiga? Nej, så kan vi ju inte ha det..

Nu är det låt nummer åtta.
Hon var tjock ( o nej, inte fördomsfulla jag..). Låten var helt ok jämfört med resten av låtarna.. Jag kom att tänka på att det här är första gången jag lyssnar på dom här låtarna. Det är bra, då har jag inte hunnit vänja mig vid dom och kan veta vad jag verkligen tycker om dom. Nä nu tycker jag den här låten är lite för check faktiskt. Å, äntligen slut. Men den var bättre än christer och amy och sanna och nordman..

Åh nej. Nu är det BWO. Jag tycker inte inte inte om dom. Fula kläder. Hemska låtar. Dåliga texter. Tråkiga melodier. Fula kläder. Den här låten har jag faktiskt hört förut. Den låter som alla deras andra låtar. Som vanligt. Men om dom vinner kommer säkert alla Ryssar rösta på Sverige, har på något sätt fått för mig att Ryssarna gillar dom. Stämmer det månne? Vilket fult hår han har, han som sjunger, vet inte vad han teter men fult var det. Sliskigt och otvättat... Herre gud. Han har läder-byxor på sig! Detta blir bara värre och värre. Vad gör jag framför TV:n egentligen? Just det. Jag har inget bättre att göra.. Rädda mig nu!!!

Vänta nu. Har jag missat nått? Jag har bara kommit till låt nio men på TV:n är dom redan klara. Å, jag missade Linda Bengtzing. Men det var nog lika bra.. Är det ingen paus-underhållning idag eller?

Efter snabbgenomgången tycker jag att tvillingarna ska vinna. Om inte dom vinner borde Charlotte Perrelli göra det. Vinner Christer Sjögren dör jag. Han är min hat-person just nu. När det var jul och jag och pappa skulle köpa en jul-cd var det nästan omöjligt att hitta en utan Christer Sjögren. Efter några timmar letandes i hyllorna längst in i ett hörn på Åhlens hittade vi som tur var en. Och därmed var julen räddad.

Nu ska jag ta och skaffa mig ett liv hade jag tänkt, i alla fall tills dom säger vem som vinner :)

Jag har tråkigt

Så, nu är alla förvarnade, ni behöver inte läsa om ni inte vill...
Jag har tråkigt just nu. Klockan är åtta en lördagskväll och jag har absolut ingenting att göra! En lördag i början på ett påsklov dessutom. Hur tragisk är jag inte på en skala? (på en skala 1-10 eller 1-100? :P) Jag vet inte vad jag ska ta mig till. I och för sig är jag hur trött som helst för jag har inte sovigt någonting den här veckan nästan men det känns ju lite tråkigt att sitta ensam en lördag och inte ha något att göra. Jag skulle kunna kolla på film men det har jag gjort så mycket... Jag vill träffa någon att göra något med!

För att ni inte ska glömma bort det så säger jag det igen: JAG HAR TRÅKIGT!!!


                                                                                           Någon som vill hitta på nått?

Ta fast Tjyven!

Jag är en tjyv idag.. Ni ska snart få se vad jag har tyvat. Jag hoppas du inte har något emot det Annika, men den är så fin att jag inte kunde låta bli :) Om du har något emot det får du säga till..
Jag har tyvat en dikt nämligen. En dikt som min fina syster har skrivit. Här kommer den:

För du är vacker
så jävla vacker,
men blind
Du ser inte allt glitter
som flyger omkring
och när jag pratar om magi
förstår du ingenting

Den tycker jag är väldigt fin. Så få ord som säger så mycket.. Fin-fin dikt Annika :)

Körkort!!!

Det är inte sant! Jag klarade det! Jag kan inte förstå att någon låter mig köra bil själv, Jag skulle inte ens låta mig själv få körkort...

Så här gick uppkörningen till:
Först svängde jag ut på en väg, fick köra genom några trafiksignaler, sedan genom en rondell. Sen körde jag mot Hovby och svängde sen vänster in mot Skara, sen svängde jag vänster mot Ekestubben. Där skulle jag backa runt ett hörn, jag siktade perfekt (ner i diket) så jag fick göra det en gång till... Sen åkta jag och parkerade på ICA och sen tillbaka till vägverket.

"Hur tyckte du det gick?" frågade Vägverket-mannen.
"Hm, jo, det gick väll sådär, backningen blev ju inget bra och så gick det ju lite långsamt ibland.."
"Ja, det måste du träna mer på. Backning och lära dig att komma iväg snabbare"
Fanfanfan tänkte jag.
"Men det får du träna på själv! Grattis!"
"Oj. Tack!" Mycket glada och lättade jag skakde hand till höger och till vänster och log hela dagen :)


Johanna klarade också körkortet så hon kom och hämtade upp mig så körde vi runt lite och sen hämtade vi Olivia. Vi åkte till McDonalds och åkte i McDriven. Där köpte vi milkshakes som vi drack i småbåtshamnen.

Sen aldeles nyss körde jag aldeles själv i bilen (utan vuxna!!) med Ebba och Tilly. Vi körde några varv runt "tört" (torget) som alla coolingar med körkort gör :P

Jag är glad. :)

Uppkörning!

Om en timme gäller det. Två timmar om man ska vara exakt.. om en timme har jag kör-lektion och kl. 13.00 kör jag upp. Det kommer gå åt fanders, jag vet det! Tiden fram tills efter uppkörningen ska jag bara intala mig att jag inte kommer klara det så att jag är förberedd om jag misslyckas (när!!)..,.

Min mage är i uppror. Inte dearré alltså utan nerverna. My poor poor nerves! Jag kommer vara så nervös i bilen sen att jag inte vet vad jag håller på med och ser allt utifrån typ.. jag kommer växla fel, inte klara vänstersvängar, få motorstopp och krocka och dö. Kanske, man vet aldrig. Herregud, kan man vara så här nervös? Mina händer darrar till och med! Jag är så himla nervös att det inte är sant! Nu är ett bra tillfälle för mig att beskriva hur jag känner mig inför muntliga redovisningar: Så här!
Då måste det ju vara något fel på mig om jag är lika rädd för en redovisning som för uppkörningen... Nu menar jag inte att jag inte är så nervös inför uppkörningen (tro mig, det är jag!) utan att jag är extremt nervös inför muntliga-grejjer.

Nu ska jag äta lite, den sista måltiden...

NERVÖS!!!!

Det är fredag idag

Jag vaknade i morse efter en god natts sömn och znoozade (stavning?) en stund. Jag hade en riktigt skön känsla i magen eftersom det var fredag idag och på fredagar kan jag ta det lugnt eftersom jag bara har en lektion på morgonen så jag behöver bara slänga på mig något uppgrävt ur smutskorgen eller så. Det var så skönt att bara ligga där och inte behöva stressa och veta att allt är över, det är lugnt! Klockan 07.23 kom jag (ve och fasa!) på att det är onsdag idag och jag börjar 08.00 och att jag har en hel otrevlig skol-dag framför mig och jag har uppkörning imorgon!!! Nu känndes det inte lika skönt i magen längre kan jag lova.. Jag rusade upp ur sängen och lyckdes slänga på mig lite kläder (inte ur smuts-högen!) och äta frukost. Sen sprang jag ut ur huset för att cykla till skolan. Eftersom jag igår hade en känsla av att jag skulle ha brottom även denna morgon hade jag varit så förutseende att jag ställt cykeln utomhus så att det bara var att cykla iväg. Men någon hade flyttat på den, den stod i garaget. Så jag släpar ut den hoppar upp och sätter mig för att cykla iväg. En tusendels sekund senare har jag en blöt fläck i hela rumpan! Myyysigt tänker jag och cyklar vidare för att inte än en gång komma för sent. Resten av dagen (i alla fall halva) gick jag runt och såg ut som om jag hade kissat på mig. Mycket attraktivt vill jag lova..
Men nu till det verkliga mysteriet: Vem ställde in cykeln i garaget? Det kan inte ha varit i gårkväll eftersom den var helt blöt så det måste ha varit i morse. Vem i hela friden ställer i en cykel i garaget på morgonen när man är på väg till skolan/jobbet? Det kan inte ha varit Axel, vi gick ut samtidigt. Inte Annika för hon går inte förbi garaget på väg till skolan. Det kan inte ha varit mamma för hon satt i köket hela morgonen. Och det var inte jag. Så den enda det kan ha varit är: Pappa!

Jag måste nog talas vid med honnom efter maten...

Hatet mot mode-bloggar

Det finns två (tre) typer av bloggar. Mode-bloggar och Hata-mode-bloggar-bloggar. (Och sånna som bara skriver tråkiga vardagssaker om sig själva) Båda är lika hemska tycker jag. Nästan i alla fall. Modebloggarna är nog värst för det känns som om de bara vill ha bekräftelse på hur bra människor de är. Hata-mode-bloggar-bloggar är nästan lika hemska (men jag föredrar dom starkt!) eftersom de orkar bry sig om alla mode-bloggar..
Jag höll på att falla i fällan för att bli en anti-mode-blogg när jag kom på att jag inte vet vilken "sida" jag hör till. Jag är verkligen ingen mode-fantast och har koll på kläder, men jag lägger ut bilder på fina grejjer som jag hittat. Jag är ingen hata-mode-bloggar på heltid eftersom jag titt som tätt slinker in på en mode-blogg och drömmer mig bort, men jag har ändå något emot dom måste jag tilläga. Och jag vet inte riktigt om jag passar in i den där tråkiga vardagssaker om mig själv, jag skriver visserligen om mig, men inte mycket och tråkigt! (tycker i alla fall jag)

Nu tycker inte jag att det är något stort fel på Hata-bloggarna, men det känns som att varje "seriös" eller "riktig" blogg som räknas av "rätt" sorters människor måste hata modebloggarna bara för att. Det stör mig lite faktiskt.. men jag ska väll inte säga något, jag dubbel-moralar ju hela tiden...

Nästa sak som jag ska störa mig på (och till och med göra en lista på) är alla dessa namn med "betydelse" på msn. Riktigt skrattretande ibland...


Snuskigt!

Idag kom jag att tänka på något som stör och äcklar mig. Och vad kan vara äckligare än mat i vissa lägen? Det var i matsalen idag och det var jättegod mat för en gångs skull (men nu ljuger jag för jag tycker oftast om skolmaten), det var pannkakor! Och lyxiga pannkakor dessutom, tunna runda med sylt och grädde till. Mums mums! MEN!! När jag stod i kön till sylten och grädden var det någon framför mig som tog grädde och SMETADE UT DEN MED SLEVEN PÅ SINA PANNKAKOR!! (OCH HUR STAVAS PANNKAKOR EGENTLIGEN??) Äckligt! Så gör man bara inte, bestick som används av flera får under inga omständigheter nudda ens egan mat eller tallrik. Och sen var det en annan människa som smetade ut först sylten på pannkakorna och sen smetade ut grädde med den andra sleven så när han la tillbaka den i grädd-skålen blev det sylt i grädden! Detta betende upprör mig djupt!

Hur kan man bara göra på det sättet? Ofräscht!

Jag fångade en Räv..

Jag fångade en räv en dag, men räven slank ur näven. Lika glad för det är jag, men gladast är nog räven! Hå hum vår sång är dum men det gör ingenting, vad gör det om hundra år när allting kommer kring?!

Någon som känner igen sången? Det är dvärgarna i Snövit som sjunger den, och åh vad dom har rätt! Vad gör det om hundra år bär allting kommer kring? Ingenting! Så varför är man så rädd för att göra fel eller göra bort sig hela tiden? Jag vet inte...
Jag blir lite sur på mig själv när jag tänker på allt som jag missat för att jag har varit rädd för att göra fel eller skämma ut sig. Varför varför varför gjorde jag så? Det är ingen som bryr sig egentligen! Många människor är så gråa och tråkiga, jag känner nog inte en enda som bara lever livet tror jag. Det här skulle inte bli en tråkig text om hur tråkig mänskligheten är och gör så eller så, det skulle bli en inspirerande bit som ville få andra att bara ge sig ut och leva. Få kostymnissarna att slänga slipsen och rulla sig i hundbajs. Eller nått...

Gör nått människor, LEV!! Spring nakna runt kvarteret, klättra upp i ett torn och skrik ett vår-skrik som Ronja eller göm hemliga paket till okända människor! Det spelar ingen roll vad ni gör, bara ni gör något ni är riktigt nöjda med och får en kick av! 
                                                                                GÖR DET NU!!!



Nu ska jag sätta mig och träna inför fysikprovet imorgon, så ha en fortsatt trevlig dag...

Dikter och kramkalas

Jag fick läsa några dikter som Annika skrivit idag. Dom var till mig och dom var så otroligt fina så det inte var sant! Jag snyftade till och med lite, så fina var dom. Jag var tvungen att ge henne massor med kramar och säga att jag tyckte om henne otroligt mycket för dom var så underbart vackra så det inte är sant!

Sen möttes vi i köket för att ta en Mitt-i-Natten-Fika. Vi snodde en hel vit chokladkaka ur skafferiet och gjorde underbart god vit varm choklad. Mums mums! Till det åt vi Annikas nybakade frallor och lyssnade på musik och planerade att vi ska gör en road-trip i Sverige i sommar. Vi ska åka högst upp och längst ner i detta avlånga land. Och vi ska gå på konserer och ha bara kul!

Men nu ska jag sova tror jag, inte för att jag ska upp tidigt imorgon eller så, för jag ska nämligen vara "sjuk" imorgon:) jag är bara lite trött och måste sova känner jag...

Så Godnatt på alla er som är vakna i natten!

Insändare

Nu är jag trött på världen! Jag har en skoluppgift tills i morgon (som jag givetvis inte har börjat med än) där jag ska skriva ett svar på en insändare för att vi måste träna på att skriva argumenternade texter. Det hade kunnat vara kul om det hade funnits några roliga insändare att svara på! Men den enda tidning jag kollade i (NLT) hade bara insändare där pensionärer tycker det är bra att det finns rabattkort på bussen (detta är sannt, dom skriver det påriktgigt!). Så nu har jag kollat på internett och hitter givetvis ingenting där heller, bara tråkiga saker. Så nu har jag bestämt mig för att göra uppror mot insändarna i dom "riktiga" tidningarna och uppror mot svenska-läraren genom att skriva en argumenternade text om en insändare i KP. För er som inte vet vad KP är kan jag upplysa er om att det är tidningen Kamrat Posten där läsarnas genomsnitts-ålder är ca 9 år. Undra vad svenska-läraren säger om jag lämnar in en text där jag tycker tvärt emot "Em" en elva årig tjej som tycker att andra inte ska lägga sig i om hon lägger sig tidigt på kvällarna...

Hahaha, jag kommer nog inte få MVG som slutbetyg i svenska direkt.. :P

När jag satt och letade igenom KP efter någon kul insändare hittade jag ett horoskop, men inte vilket horoskop som helst utan ett humor-horoskop! Nu är jag överlycklig! Jag älskar horoskop och humor, så ett humor-horoskop var som en födelsedagspresent!

Såhär är lyder årets humor-horoskop för kräftan:

Ditt humör går inte att lita på. Du vet aldrig om det är toppen eller botten. En bra dag skrattar du åt allt, en dålig dag ler du knappt åt en ordvits. De dagarna har du verkligen svårt att ha kul. Den här historien muntrar alltid upp:

En gång ver Bellman på kollo och alla skulle sova i tält. Det var kallt, så Bellman gick till husmor och bad att få en extra filt.
-Jag har bara en filt, sa husmor, och den är det hål i.
-Ett hål? sa Bellman. Det skiter jag i!
-Då får du inte låna filten.


HAHA! Jag skrattar så jag skiter på mig (dålig ordvits)!! Dom har rätt i horoskopet, den här historien muntrar minsann upp! :P

Nä nu ska jag återvända till KPs insändare...

Pyssel och strumpor

Jag vaknade sent idag (för sent!) och jag gick upp ur sängen för att upptäcka att jag var sist upp ur sängen som vanligt. Jag hörde mysig musik från Annikas rum så jag gick in för att se vad hon gjorde. Och där satt hon och pysslade på golvet i ett hav av glitter och påsk-ägg! Mysigt värre! Så jag gick och rostade en macka och sen satt jag med på hennes rum och gjorde lite skol-arbete varvat med pyssel. Jag lyckdes trampa på kanten till en bricka så att det flög glitter och paljetter i hela rummet. Fint tyckte jag, men det tyckte inte Annika så jag fick städa... Sen tog Annika fina kort på paljetter som jag släpper i luften. Annika pysslade ett jätte-fint påsk-ägg (silvrigt med röda glitter
-hjärtan på) och jag gjorde ett strump-djur. Annikas påskägg var ju helt klart snyggast. Mitt strumpdjur ser riktigt lömskt ut och står numera och vaktar Annikas rum...

image14

Bright Eyes

Jag nynnar med i Bright Eyes låt We are nowhere and it's now. Den är så bra! Vilket meningslöst inlägg det här blev. Jag kan bara konstatera att idag var ingen bra dag att skriva på för allt blir tråkigt och för vanligt och sådant som andra tänker "Blablabla, samma gamla vanliga skit" när dom skumläser igenom texten. Så nu slutar jag för idag. Godnatt.

Coldplay

Jag lyssnar på coldplay, och det känns bra. Jag är lugn...

Tänk dig att du ligger på en strand. Solen värmer din kropp och du hör vågorna slå in på strandkanten, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Din andetag blir lugna och du andas i takt med vågorna, in och ut, in och ut. Långsamt slappnar du av i hela kroppen, börjar med tårna och fortsätter sedan uppåt ända tills hårsäckarna slappnar av. Nu ligger du bara i din egen värld och allt känns bra. Livet är på din sida, du kan göra allt du vill! Och du fylls av känslan att du duger, du är bra och du är fin. Allt känns underbart!

Och du vaknar inte när du reser på dig uatn lever kvar i din fantasi-värld där allt är bra. Så känns det just nu. Allt är bra, och så ska det minsann förbli!

Vilken Soppa!

-Ja, den är så god och matig! Eller inte. Den var inte god och matig alls. Om ens pappa har stått i kökek och gjort pannkakor och tomatsoppa och ropar att jag kan äta när jag vill, det finns pankakor och soppa på spisen, då tar man för givet att maten är färdiglagad. Så jag satte i mig en pankaka och värmde soppan på spisen. Sen åt jag den. Det var bara det att detn inte var särskilt god.. men va fan tänkte jag och slörpade i mig den. Sen upptäcer mamma att den inte var färdiglagad. Jag har ätit tomatsoppa direkt från burken! Urk burk!
Fy fan, inte gott! Nä nu sa jag ta och träna så att tomtsoppan försvinner..


Kom ihåg: ät bara färdiglagad mat!

Övningsköra

Jag har övningskört idag. Måste säga att jag är en mästare på att manövrera bilen (om man bortser från skrapade hjul mot trotoaren...). Jag funderar allvarligt på att skjuta upp uppkörningen.. Jag tror inte jag kommer klara det. Om jag inte lär mig köra bil som ett underbarn på en vecka (vilket inte är särskilt (t)roligt (notera den otroligt roliga ordvitsen!))

Nu ska jag fundera tills jag får magsår på hur jag ska göra :S

Jag får.. gnh. ..inte!

Jag höll på att göra det igen! Förbannad vare alla mode-bloggar med dagens outfit! Jag vill verkligen inte läsa sådana bloggar men av någon outgrundlig anledning klickar jag på dom ändå... Jag höll på att göra det igen, men jag är stak! Jag lyckdes lägga band på mig. Jag såg inlägget på startsidan, "dagens outfit" hette den Och handen åkte åt det hållet och jag klickade.. nästan. Jag lyckdes undvika det :) Det är sånna som jag som gör att sådana bloggar överlever, sånna hemska klickre som jag...

Men jag lovar er alla: Jag ska utrota dom!
Är ni på min sida så motstå freselsen att klicka på dom ni med! (Där lät jag allt bra hurtig va?! :P)

Nya Skor!

Jag vet, nu blir jag som alla som modebloggar (nästan i all fall).. dagens outfit.. ush! Men, trots allt jag har emot dom måst jag ändå säga (för jag är ju en tjej innerst inne): Jag har köpt nya skor! Dom är inte min stil alls, men dom är jätte-fina så då blir dom min stil :P Dom är rosa/cerisa med vita pricka från H&M för ett mycket billigt pris :)



image13

Är det någon som vet hur man vänder på bilder?

Moahahahahaa.. (evil me)

Jag var på elakt humör idag. En person i min närhet, en i min klassvill säga, var OTROLIGT irriterande idag. Han pratade om bilar. Och han pratade om bilar. Och gissa vad han pratade om mer? Bilar! AAAaaaaaaaaah! Jag ville smälla ihop den bärbara datorn på hans smala fingrar och bara skratta elakt!! Jävla ferrarri-bilar, vilken mes han är! Och hans skratt. Mghnh! (frustrerade strup-ljud) Han skrattar hela tiden! (ingen överdrift jag lovar!) När han frågar om hjälp på matte-lektionen, när han säger hej på morgonen och när han inte vet vad han ska säga. Om jag går förbi toaletten någn gång och jag hör ett fnissande skratt kan jag slå vad om att det är han som sitter och bajsar och skrattar samtidigt där inne!

Nu till det elaka jag. Jag var som sagt otroligt irrierad och arg på honom så när han frågade när matte diskreten började sa jag kvart över tolv. Den gjorde det också. Men i mitt stilla sinne (inte så stilla men det åter snyggare att skriva så) så tänkte jag att jag sa till honom att vi började halv ett. Riktigt elakt tänkt av mig tyckte jag... Men alla vet ju att det är tanken som räkas!

När jag tänker på hur förtvivlad bil-mannen hade blivit om han hade kommit för sent skrattar jag ondskefullt för mig själv: MOAHAHAHAHAAA!!!

Träning igen

Vem var sämt på Jympan? Jag!! Vem gick åt fel åll när alla andra gick åt höger? Jag!!

Träningspasset blev inte så lyckat eftersom min koordination inte existerar över huvudtaget! Men jag har bestämt mig: Jag ska på det där jäkla passet varje onsdag och jag ska lära mig att åtminstone göra tre steg-kombinationer rätt (inklusive rätt vift me armarna)...

Allt slutade bra i alla fall (utan några utpetade ögon)...

Träna!

Jag är en hurt-bulle! På många sätt. Min mage har börjat bulla-ut (inte gravid, choklad), men det behöver vi ju inte gå närmare in på, och jag har skaffat ett halvårs-kort på Friskis och Svettis. Jag är ambitiös kan jag lova! Jag skaffade det för två veckor sen och använde det bara den gången... Jag är för ful för att kasta sten helt enkelt. Men idag är början på mitt nya liv! Jag ska träna! Jag är så hurtig att jag tänkte gå på ett medel-pass... Det kommer nog bli en lustig syn för allmäna betraktare, jag har nämligen ingen koordination... Att bara vifta med armarna, inget probem! Att bara flytta fötterna i olika steg inget problem! Men när man ska göra allt på en gång då blir det problem!

Jag berättar mer om hur många ögon jag petade ut sen :P

Besviken på Mänskligheten

Nu är jag besviken! Minst sagt! Paketet placerades på tåget som planerat i morse men den som hittat det har inte sagt till mig! Jag som blottade min bloggadress och allt på det... Är verkligen mänskligheten så tråkig? Svenska är nog det i alla fall. Jag kan riktigt se det framför mig. Ett tåg fullt med människor och på ett ensamt säte ligger Paketet. Alla sneglar på det ibland men ingen tar det. Jag hade huggit det direkt! Svenskar är så förbenat alldagliga och tråkiga. Hur man beskriver en svensk: Blanda alla färger du har, duvet den där grå/brun/gröna/beiga sörjan som blir då? Det är svenskar i ett nötskal...
Moder och Fader tror att Paketet kommer hamna på nyheterna under rubriken "Bomb-hot" imorgon.. Det är nästan så jag hoppas på det eftersom då händer det i alla fall något! Vem vet, om vi har (o)tur kanske världen styrs av en tv-hallåa om nått år eller två?

Om Upphittaren läser det här: säg till! Jag vill veta om min plan att göra någon glad lyckades!!!





NU!!!

Ett Paket till Dig! (bara dig)

Jag har gjort något roligt. Jag är nöjd med mig själv (Lika nöjd som ett litet barn som precis har lagt en korv på golvet). Jag har gjort ett Paket. Det är sannt, ett fint paket har jag slagit in. Det är rött med glansigt papper och en piprensare på. Till Dig, står det på det.

I paketet (jag borde inte avslöja vad som finns i det än, men jag kan inte hålla mig) finns det en bok. "Hur man erövrar världen - en handbok för blivade diktatorer" Jag köpte den på bokrean för en billig penning och tänkte att den kan ju vara bra att ge bort någon gång om man saknar en present. Sen kom jag på: Jag ska slå in den i ett paket och gömma det någonstans! Och det har jag gjort, slått in det i alla fall.

Min syster är med på planerna så imorgon (idag om man ska vara petig/"rolig") kommer Paketet placeras på ett tåg till Göteborg. Där hoppas det finna en ny ägare.

Jag är så nöjd så nöjd. Och vem skulle inte vara det? Jag kommer att göra någon mycket förvånad och glad, hoppas jag i alla fall. Jag skulle i alla fall bli väldigt glad om jag hittade ett fint inslaget rött paket där det står "Till Dig" på. Jag skulle vara så nyfiken att jag inte skulle veta var jag skulle ta vägen. Jag skulle spricka av nyfikenhet och jag skulle vara glad hela dagen och le och tycka den som kom på den här bra idén minsann är en riktigt påhittig människa som jag tycker om och skulle vilja lära känna. Så skulle jag känna, och mycket mycket mer.

Jag hoppas boken hamnar i rätta händer bara (inte hitlers barnbarn till exempel). Att någon som uppfattar det lustiga i situationen hittar det.


Så, ska du till Göteborg med tåget som går förbi Herrljunga imorgon så håll ögonen öppna! Och om du har hittat boken och läser det här, kommentera, jag vill höra hur det blev! Blev du så glad som jag ville, höll du på att spricka av nyfikenhet och slet du av pappret eller väntade du tills du var ensam och öppnade det försiktigt?

Jag vill veta!!! (det kommer en bild på Paketet snart)

Glitter

Jag har funderat på en sak. Var kommer allt glitter ifrån? Ibland ser man någon som har ett glitter på sig, typ i ansiktet, men var kommer dom ifrån? Alla sitter ju inte och pysslar med glittriga grejjer så ofta och alla med glitter på sig umgås ju inte med dagis-barn. Så den stora fråga är: Var kommer glittret ifrån?

Det kanske är så att en del människor är glittriga på insidan. Så när man ser ett glitter på någon så ar det insidan man skymtar...

Eller så är det en osynlig prinsessa eller fe som flyger runt och stänker glitter på de som behöver det.

Hehe, jag kom att tänka på en kul sak. Tänk dig en kostym-snubbe, en väldigt strikt och allvarlig sådan, han har ett glitter i ansiktet men vet inte om det. Sen när han går på toa och kollar sig i spegeln så upptäcker han det. Tror ni att han tycker det är genant? Han kanske tänker:
"Åh nej, vad pinsamt! Jag har gått runt med glitter i anisktet, vad ska alla kostym-nisse-kollegorna tänka om mig nu? Att jag har som vardags-hobby att klippa och klistra?"
Hehe, jag kan riktig se det framför mig. :P

Men frågan återstår, var kommer allt Glitter ifrån? Om någon vet så berätta!

Uppkörning!!!

Jag fick precis reda på när jag ska ha uppkörning. På onsdag åtte-dar! Det är SNART! Jag trodde jag skulle köra upp i april någon gång, men nej, inte då! Finns inte så mycket mer att säga om detta, nu ska jag panika för mig själv en stund...

RSS 2.0