Döden ligger lågt

Jag satt och kollade lite gamla skolgrejjer när jag hittade en recension av Döden ligger lågt. En av de bästa böckerna någonsin..

Terry Pratchett - Döden ligger lågt

Boken handlar om vad som händer i skivvärlden när Döden har fått sparken och världen svämmar över av livskraft. Döden lever nu ett stilla liv som dräng hos fröken Fylkegrav i den enda byn på hela skivan där invånarna dansar träskodansen på rätt sätt. Eftersom han inte kan kalla sig för Döden byter han namn till Kalle Port. Nu när Döden för första gången har Tid funderar han på det där med livet och det där med människor. Han försöker passa in genom att spela sin roll som bussige gamle Kalle Port. En dag räddar han en liten flicka ur ett brinnande hus. För att hon ska överleva ger han henne lite av sin Tid. Han märker att Tiden i hans timmglas håller på att rinna ut och att han snart ska dö. Därför förbereder han sig för mötet med den nya Döden och försöker komma på ett sätt att komma undan den, det som ingen hittils har lyckts med. På kuppen lyckas han dessutom bli omtänksam och förstår sig på livet och människorna lite mer.


Det var lite om en väldigt bra bok, orkar inte skriva ner allt. Den handlar ju om Windel Poons också, som inte lyckas med att dö...
Läs den här boken, den är riktigt bra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0