Salalah i Oman!

-Siri jag har har bokat en resa, sa pappa.
-Jaha, svarade jag ointresserat, till vart då och när?
-Till Salalah i Oman om en vecka.
-VA?!!

Ungefär så gick det till och en vecka senare åkte vi.

Lördag
Vi packade in allt i bilen och började åka mot Arlanda. På vägen stannade vi på Max och åt hamburgare, mums mums tyckte hela familjen. Hela familjen skämde ut oss som bara vi kan, vi pratade högst av alla, viftade med flaggor och Annika och Axel lekte i den lilla inomhus-lekplatsen. Jag tror alla var glade när vi lämnade Max... Sen när vi var färdiga på Max hade det hänt en olycka så vi stod stilla på vägen en bra stund. För att fördriva tiden lyssnade vi på melodifestivalen på radion, det gjorde inte saken bättre eftersom alla låtarana var kassa. Sent på kvällen kom vi till slut fram till hotellet på Arlanda. Där hade dom bäddat en spjälsäng till Axel. När vi skulle sova upptäckte Axel en annan rolig sak och berättade förtjust för mig och Annika att paret i fönstret mitt-i-mot minsann gick omkring helt nakna! Och det var sannt! Persiennerna uppdragna och lamporna tända, vi barn ville föreviga detta semesterminne med att fotografera men det fick vi inte för mamma som blev sur.

Söndag
Det här var ingen spännande dag. Vi gick upp tidigt (för tidigt), typ kl 5 på morgonen och åkte med buss till flygplatsen. Där checkade vi in och sen satte vi oss på planet. Flygresan tog drygt 7 timmar och för att hålla oss passagerare på glatt humör visade dom Shrek 3 och Music and Lyrics. När vi hade landat åkte vi med en buss till hotellet där vi åt jättegod indisk buffé. Åh, jag glömde att säga att flygplansmaten smakde som sjögräs typ.

image4


Måndag
Vi vaknade och åt frukost på vårat hotell (rostat bröd, yoghurt och mini-bananer) sen gick vi till det fem-stjärniga hotellet 5 minuter bort där vi fick utnyttja pool, strand och handukar och massa andra onödiga saker. Jag kan bara säga en sak om det: Paradiset. Helt klart. Vi låg och solade och förundrades över alla underliga människor som åker på charter-resor egentligen. Anikka sa att hon kände sig som att hon var på sälskapsresan eller nått. När jag låg i skuggan av en palm och solade som bäst börjar dom plötsligt spela "like a virgin" i högtalarna och när jag vrider mig till vänster är det en hurtig människa som ska hålla ett gympa-pass! Och hur många är det som står och viftar energiskt i otakt med musiken och försöker härma hennes rörelser? En tant med fejk-bränna och slapp mage. Hu!

image5

På kvällen åkte vi taxi in till centrum i Salalah och kollade på en gammal marknad. Jag säger bara en sak om det landet: dom är nästan på kobajshydde-nivå i utveckling ibland! Fram till 70-talet fanns det bara två asfalterade vägar i hela landet och två skolor. Nu har dom i alla fall grats sjukvård för alla och det är ju bra. Inne i stan handlade vi schalar och jag köpte en fin plast-matta.

Tisdag
Idag var vi på en turist-utflykt. Jag har aldrig i hela mitt liv kännt mig så mycket som en turist. 50 svenskar inpackade i en buss, nästan alla har mag-väska och solhatt. Klaustrofobi! Utflykten var inte bara läskig, den var kul också. Vi stannade i en dalgång för att titta på kameler som fanns där. Det gick omkring lösa kameler överallt i det landet nästan. Jag lyckdes till och med mata en kamel! På kvällen åt vi mat på Crown Plaza (där vi bodde hette Beach Villa).

image7


Onsdag
Vi hade ställt väckarklockorna jätte-tidigt i morse (på halv 7) för vi hade tänkt att kolla på sol-uppgången från hotelltaket. Hela min viljestyrka gick åt till att kliva upp ur sängen och när jag kom upp på taket var det ingen soluppgång för vi var för tidiga! Hur ofta händer det egentligen att man missar slouppgången för att man är förtidig? Aldirg! Men det lyckades vi med i alla fall. Resten av dagen solade och badade vi och på eftermiddagen/kvällen åkte vi till Lu Lu Shoppning Center. Inget märkvärdigt med det, bara att allt var lite mer b än i sverige och att kläderna var muslimska klänningar. Efter shoppingen (vi köpte paraplyer) åkte vi till en resturang där alla gäster fick var sitt rum. Så där satt vi, instängda i ett rum och åt på golvet... Maten var god men det var en underlig upplevelse :P

image8


Torsdag
Idag har vi bara legat på stranden/vid poolen och slappat. Underbart! När solen höll på att gå ner kikade jag ut ur fönstret och vad tror ni jag ser på stranden? Fyra stycken Araber (hästar alltså)! Det var sultan Qabouz hovstalls hästar som motionerades i vågorna på stranden. Då kändes det som om jag var med i en film!

image9


Fredag
Idag var en bra dag. Vi åkte på en snorklings-tur nämligen. Vi plaskade runt där bland klipporna när våran guide plötsligt ropar att han ser delfiner. Jag pappa och Axel tog våra cyklop och halvsprang till stranden som låg i närheten och simmade ut i vattnet. Redan efter några meter ser vi några skuggor komma emot oss och sen var dom bara där, under och runtomkring! Axel trodde det var hajar så han simmade in igen, men jag och pappa stannade kvar. Det är inte varje dag man simmar med vilda delfiner minsann! På stranden hittade vi jätt-fina snäckor.

image10


Lördag
Vi gick upp tidigt och åkte till ett museum som handlade om Omans historia och så fanns det massa arkeologiska utgrävningar av gamla moskéer så då var mamma glad. Jag fick en hostattack så att en snäll arabisk gubbe gav pappa alvedon med koffein i som han skulle ge till mig. Jag fick inte äta dom för pappa, men det var nog tur, man vet ju aldrig vad det kan vara i dom... Efter muséet åkte vi till Center Point, ett västerländskinspirerat shopping center. Där köpte jag en fin plånbok, en t-shirt och mina fina gröna skor. T-shirten köpte jag och Annika tillsammans för att den hade ett så kul tryck på ryggen: "I'm busy right now, can I ignore you some other time?" Hehe, det var kul tyckte vi men jag tvivlar på att den kommer bli särskilt använd. Efter Center Point åt vi på en China resturang som hade jättegod mat. Hela den turen åkte vi med en jätte-snäll arab i en fallfärsig bil.
På kvällen åt vi en underbart god buffé på beach villa hotellet. Sen fick vi tag i en annan txi-chafför som körde oss till marknaden i Salalah igen. Där handlade vi 7,8 schalar till. Alla invånare bara stirrade på mig och Annika öfr dom var inte så vana vid att se kvinnor, alla i Oman var ju inpackade så att bara ögonen syntes typ. Medans vi var på marknaden åkte våran taxi till Lu Lu shopping center för att köpa kaffe som mamma ville ha. När han kom tillbaka hade han köpt en present till ocss också, något slags Omanskt godis. Hur ofta händer det egentligen att taxi-cafförer köper presenter till en? Inte ofta.. sådana snälla taxi-chafförer finns det minsann inte i Sverige!

image12



Söndag
Idag var sista dagen så vi låg bara på stranden och latade oss. Jag struntade i solkrämen för jag tänkte att nu fan ska jag ta och bränna mig så att jag får lite färg. Det fick jag. Jag fick massor med fin röd färg över hela mig så nu svider hala jag. Ajajaj! På eftermiddagen åkte vi till flygplatsen och flög hem igen. Helt hemma i hemma-huset var vi inte förrän halv sju på måndags morgonen så jag struntade i att gå till skolan och sov istället.

Sammanfattning av veckan:
Bra, Sol, Kameler, Delfiner, Taxi-chafförer, God mat, Brända knän, Höga vågor och Palmer.
=
Paradiset!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0